Saturday, September 3, 2011

Over Schoonmoeders, Bedelaars, James Bond En Een Overwerkte Beveiligingsman

Vandaag een rustig dagje, nadat mijn maag het uiteindelijk heeft moeten opgeven tegen de agressie van het Indiase eten. Tijd dus om de krant eens door te nemen. Hiervoor nemen we The Times of India.

De gemiddelde editie doet sterk denken aan Engelse tabloids, veel roddel en achterklap, veel moord & doodslag en veel kritiek op de overheid (al is dat natuurlijk niet allemaal iets exclusief van de Engelse tabloids).

Een kort overzicht van vandaag:

  • Bedelaars
Men heeft genoeg van bedelaars op de straat, ze lopen in de weg en stelen spullen uit auto's. Blijkbaar is er een anti-bedelwet, die de politie het recht geeft de bedelaars aan te houden. Waar ze naartoe gaan is niet bekend. Maar in het betreffende artikel zegt een politie agent, "het maakt ons niet uit of ze naar een ander district gaan, als ze maar niet hier blijven."

  • James Bond
De nieuwe film van James Bond wordt voor een gedeelte opgenomen in India. Daarbij zijn zoals altijd weer spectaculaire actiescenes bedacht. Maar niet alles wordt goedgekeurd door de Indiase overheid. Zo mag de scene waarin James Bond van de ene rijdende trein naar de andere springt geen beelden bevatten van Indiers die op de daken van diezelfde treinen meerijden. Dit is een gebruikelijk fenomeen in India en van de week was er zelfs een youtube filmpje van enkele waaghalzen waar veel ophef over ontstond.
De nieuwe James Bond film zal de hele wereld overgaan en India heeft geen behoefte vooroordelen op deze manier te laten bevestigen. Er schijnt zelfs een deal gemaakt te zijn tussen de producers en de Indiase spoorwegen. 007 zal in de film de volgende zin uitspreken: "Indian Railways is stronger than James Bond."
  • Familieperikelen
 Blijkbaar hebben schoonmoeders het zwaar te verduren. Indiase families wonen vaak met elkaar in 1 huishouden. Net als voor bedelaars zijn ook hier speciale wetten die huiselijk geweld aan banden leggen, maar die wet moet aangepast worden. Het schijnt dat niet alle leden van de familie bescherming genieten tegen geweld onder deze wet...

  • Overwerkt
Een 23-jarige beveiligingsman heeft in een vlaag van woede over het uitblijven van loon, de hoogte van zijn loon en de overuren die hij moest maken, twee voorbijgangers en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. De krant bericht dat hij last had van een "groot ego".

No comments:

Post a Comment